EU projekt

“Jačanje konkurentnosti BRODOREMONT PUNAT d.o.o. ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”
You are here:
brodoremont-punat
brodoremont-punat

EU PROJEKTI

brodoremont-punat

“Jačanje konkurentnosti BRODOREMONT PUNAT d.o.o. ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”

 

Projekt “Jačanje konkurentnosti BRODOREMONT PUNAT d.o.o. ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju” osposobit će poduzeće za digitalnu i zelenu tranziciju na ciljanom tržištu. Ovo ulaganje će ubrzati interne proizvodne procese, povećati kvalitetu krajnjeg proizvoda uz ostvarenje energetske učinkovitosti i održivosti proizvodnog ciklusa uz rast prihoda od prodaje i broja zaposlenika.

Ovim projektom planira se izgraditi energetski učinkovita poslovna jedinica za proizvodnju metalnih dijelova za brodove, uz primjenu digitalnih tehnologija i rješenja kako bi se povećala kompetentnost i prodaja na domaćem i inozemnom tržištu.

Ulaganje se sastoji od

 • izgradnja nove poslovne jedinice
 • nabave energetski učinkovitih strojeva i opreme
 • implementacije digitalnih tehnologija i rješenja
 • usavršavanja djelatnika za jačanje digitalnih vještina
 • savjetodavnih usluga te
 • pratećih aktivnosti koje su povezane s projektom

Dugoročni ciljevi

Dugoročni ciljevi poduzeća vezani su uz povećanje tržišnog udjela u segmentu izrade pomorskih metalnih građevina i ostalih proizvoda od metala uz istovremeno optimiziranje troškova poslovanja koji će se realizirati kroz veću energetsku učinkovitost prilikom procesa proizvodnje i digitalnu tranziciju proizvodnih i poslovnih procesa.

Strateški ciljevi

Također, ključnu ulogu u tom planu u narednom periodu predstavlja i izgradnja nove proizvodne jedinice u Primorsko-goranskoj županiji u Industrijskoj zoni Kukuljanovo koja će omogućiti uvođenje proizvodne linije većeg stupnja učinkovitosti (proizvodne i energetske) te koja će imati imati i veliku ulogu u ostvarenju strateških ciljeva poduzeća sadržanih u stvaranju boljih odnosa s klijentima koji trenutno gravitiraju u Rijeci. Ujedno, nova poslovna jedinica logistički će olakšati otpremu pomorskih metalnih građevina i ostalih proizvoda od metala prema drugim dijelovima Hrvatske i Europe s obzirom na bolju tranzitnu povezanost naselja Kukuljanovo u odnosu na naselje Punat na otoku Krku gdje se trenutno nalazi proizvodni pogon poduzeća.
 • ukupnu vrijednost projekta:
  19.315.049,28 HRK
 • iznos koji sufinancira EU:
  6.882.258,41 HRK
 • razdoblje provedbe projekta:
  30.11.2021.-30.07.2023.